Martinovy Recepty

Květákový mozeček

Suroviny

  • 1 květák
  • 5 vajec
  • červená cibule
  • sůl, pepř, mletý kmín
  • petržel nebo jiná zelená nať
  • brambory nebo batáty
  • trocha másla

Postup

  • květák rozebereme na růžičky a dáme vařit s mletým kmínem a solí
  • když je měkký, tak ho slijeme (vývar si necháme, můžeme ho použít třeba do mrkvového krému)
  • uvařený květák rozkrájíme nadrobno (případně ho v míse rozdrtíme šťouchadlem na brambory)
  • na másle osmažíme cibulku
  • přidáme nakrájený květák, sůl a pepř a chvíli restujeme
  • přidáme rozšlehaná vajíčka s nakrájenou petrželkou
  • trochu opečeme
  • podáváme s vařenými brambory nebo batáty

Květákový mozeček