Martinovy Recepty

Bramborový salát

Suroviny

  • brambory
  • mrkev
  • celer
  • petržel (kořenová)
  • kyselé okurky
  • cibule
  • sterilovaný hrášek
  • kysaná smetana
  • bílý jogurt
  • nové koření, bobkový list, pepř celý
  • plnotučná hořčice

Postup

  • uvaříme brambory ve slupce (ideálně den předem - lépe pak drží pohromadě)
  • uvaříme mrkev, celer a petržel v osolené vodě s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem
  • po vychladnutí vše nakrájíme na kostičky
  • přidáme nakrájenou cibuli a kyselé okurky
  • přidáme sterilovaný hrášek
  • do kysané smetany přidáme plnotučnou hořčici a sůl (víc, než byste čekali - brambory ji vcucnou)
  • pokud máme hodně brambor, tak přidáme i bílý jogurt (posledně jsem dělal ze dvou kysaných smetan a jednoho jogurtu)
  • jako přílohu doporučuji řízky

Bramborový salát