Suroviny
- brambory
- mrkev
- celer
- petržel (kořenová)
- kyselé okurky
- cibule
- sterilovaný hrášek
- kysaná smetana
- bílý jogurt
- nové koření, bobkový list, pepř celý
- plnotučná hořčice
Postup
- uvaříme brambory ve slupce (ideálně den předem - lépe pak drží pohromadě)
- uvaříme mrkev, celer a petržel v osolené vodě s novým kořením, bobkovým listem a celým pepřem
- po vychladnutí vše nakrájíme na kostičky
- přidáme nakrájenou cibuli a kyselé okurky
- přidáme sterilovaný hrášek
- do kysané smetany přidáme plnotučnou hořčici a sůl (víc, než byste čekali - brambory ji vcucnou)
- pokud máme hodně brambor, tak přidáme i bílý jogurt (posledně jsem dělal ze dvou kysaných smetan a jednoho jogurtu)
- jako přílohu doporučuji řízky