Martinovy Recepty

Kuřecí či vepřové řízky

Suroviny

  • kuřecí (vepřové) maso
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • 1 - 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • brambory (+mrkev)

Postup

  • řízky rozdělíme na menší kusy (velké se hůř smaží a je na nich míň křupavého)
  • na talíř si připravíme hladkou mouku
  • v misce nebo hlubokém talíři vidličkou rozšleháme vajíčka
  • řízky naklepeme
  • poté je potřeme prolisovaným česnekem, posypeme solí a pepřem
  • obalíme v mouce
  • namočíme do vajíčka tak, aby bylo po celém řízku
  • dáme do strouhanky, pořádně ji přitlačíme
  • dáme vedle na talíř a stejně obalíme i ostatní
  • v pánvi rozpálíme olej (dáme ho výrazně více, než když děláme jen cibulku)
  • že je olej rozpálený poznáme tak, že do něj hodíme drobek strouhanky slepené vajíčkem
  • narovnáme řízky a smažíme
  • po pár minutách otočíme a opečeme z druhé strany (není potřeba je otáčet pořád dokola)
  • při vyndávání z pánve nechat okapat olej
  • mezitím si uvaříme brambory a doporučuji k tomu přidat i mrkev - nečekaně dobře se hodí
  • řízky při podávání doporučuji lehce pokapat citrónem
  • doporučuji podávat s Bramborovým salátem

Obaleno

Smažíme

Hotovo