Zeleninový krém (aka svíčková polévka)
Suroviny
- celer
- kořenová petržel
- mrkev
- brambory
- cibule, česnek
- nové koření, bobkový list, pepř celý
- drcený kmín
- sůl
- citrónová šťáva
Postup
- celer, petržel, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
- orestujeme cibulku
- přidáme česnek, mrkev, celer, petržel a brambory
- přidáme sůl, drcený kmín, bobkový list, nové koření a pepř celý (každého klidně 10 kuliček)
- chvíli restujeme
- zalijeme vodou (ideálně si ji dopředu uvařit v konvici)
- vaříme do měkka
- rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka
- zase začneme vařit
- přidáme citrónovou šťávu (pozor na pecky)
- necháme ještě chvíli povařit
- podáváme s opečenou bagetou (nebo jen tak)