Martinovy Recepty

Zeleninový krém (aka svíčková polévka)

Suroviny

  • celer
  • kořenová petržel
  • mrkev
  • brambory
  • cibule, česnek
  • nové koření, bobkový list, pepř celý
  • drcený kmín
  • sůl
  • citrónová šťáva

Postup

  • celer, petržel, mrkev a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky
  • orestujeme cibulku
  • přidáme česnek, mrkev, celer, petržel a brambory
  • přidáme sůl, drcený kmín, bobkový list, nové koření a pepř celý (každého klidně 10 kuliček)
  • chvíli restujeme
  • zalijeme vodou (ideálně si ji dopředu uvařit v konvici)
  • vaříme do měkka
  • rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka
  • zase začneme vařit
  • přidáme citrónovou šťávu (pozor na pecky)
  • necháme ještě chvíli povařit
  • podáváme s opečenou bagetou (nebo jen tak)