Vepřová panenka
Inspirace na omáčku z https://www.youtube.com/watch?v=hzMp_wM3Bzc
Suroviny
- vepřová panenka (~250 g na porci)
- cibule
- zeleninový vývar
Postup
- z panenky okrájejte bílé blány na povrchu
- potřít olejem a osolit a opepřit ze všech stran
- rozpálit pánev, přidat přepuštěné máslo
- panenku dát do rozpálené pánve a pořádně opéct ze všech stran
- pak přendat do zapékací misky do předehřáté trouby
- péct, dokud nedosáhne uvnitř 70 °C
- do pánve přidat trochu másla a nakrájenou cibulku
- cibulku opéct a podlít zeleninovým vývarem
- vývar zredukovat a případně zahustit kukuřičným škrobem
- následně přecedit přes jemné sítko do nádobky na nalévání
- panenka v troubě se mezitím upekla, vyndat, nechat 5 min odpočívat
- nakrájet na plátky a servírovat