Martinovy Recepty

Vepřová panenka

Inspirace na omáčku z https://www.youtube.com/watch?v=hzMp_wM3Bzc

Suroviny

  • vepřová panenka (~250 g na porci)
  • cibule
  • zeleninový vývar

Postup

  • z panenky okrájejte bílé blány na povrchu
  • potřít olejem a osolit a opepřit ze všech stran
  • rozpálit pánev, přidat přepuštěné máslo
  • panenku dát do rozpálené pánve a pořádně opéct ze všech stran
  • pak přendat do zapékací misky do předehřáté trouby
  • péct, dokud nedosáhne uvnitř 70 °C
  • do pánve přidat trochu másla a nakrájenou cibulku
  • cibulku opéct a podlít zeleninovým vývarem
  • vývar zredukovat a případně zahustit kukuřičným škrobem
  • následně přecedit přes jemné sítko do nádobky na nalévání
  • panenka v troubě se mezitím upekla, vyndat, nechat 5 min odpočívat
  • nakrájet na plátky a servírovat

Vepřová panenka

Vepřová panenka

Vepřová panenka