Vanilkový cukr
Kupovat vanilkový cukr po 8 g mini-pytlíčkách je nejdražší způsob, jak si takový cukr pořídit (při 7,90 Kč/8g to vychází 987,50 Kč/kg!). A vanilinový cukr nemá s vanilkou nic společného, proto je levnější.
Takže místo toho to dělám tak, že si koupím vanilkový lusk (cca 100 Kč/kus) a rozsekám ho v robotu s cukrem. A celé to pak dám do sklenice a provoní se to celé.
Suroviny
- vanilkový lusk
- 500 g cukru krupice
- šroubovací sklenice
Postup
- od vanilkového lusku ukrojíme tvrdé konce (cca 0,5 cm)
- do robotu na sekání (máme k ponornému mixéru takovou nádobku se sekacím nožem) dáme nakrájený vanilkový lusk a cca 100 g cukru (jinak by se lusk jen rozmazal a přilepil)
- nasekáme na jemno
- v míse smícháme se zbytkem cukru
- dáme do sklenice
- a při pečení místo pytlíčku cukru dám polévkovou lžíci toho ze sklenice