Martinovy Recepty

Vanilkový cukr

Kupovat vanilkový cukr po 8 g mini-pytlíčkách je nejdražší způsob, jak si takový cukr pořídit (při 7,90 Kč/8g to vychází 987,50 Kč/kg!). A vanilinový cukr nemá s vanilkou nic společného, proto je levnější.

Takže místo toho to dělám tak, že si koupím vanilkový lusk (cca 100 Kč/kus) a rozsekám ho v robotu s cukrem. A celé to pak dám do sklenice a provoní se to celé.

Suroviny

  • vanilkový lusk
  • 500 g cukru krupice
  • šroubovací sklenice

Postup

  • od vanilkového lusku ukrojíme tvrdé konce (cca 0,5 cm)
  • do robotu na sekání (máme k ponornému mixéru takovou nádobku se sekacím nožem) dáme nakrájený vanilkový lusk a cca 100 g cukru (jinak by se lusk jen rozmazal a přilepil)
  • nasekáme na jemno
  • v míse smícháme se zbytkem cukru
  • dáme do sklenice
  • a při pečení místo pytlíčku cukru dám polévkovou lžíci toho ze sklenice

Vanilkový cukr