Martinovy Recepty

Tortilla Española

Inspirováno tímto videem.

Suroviny

  • 4 střední brambory
  • 1 cibule
  • 5 vajec
  • olivový olej
  • sůl
  • koření? pepř?

Postup

  • brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, IKEA struhadlo na to má plátkovač, takže není potřeba se s tím dělat ručně
  • oloupeme cibuli, překrojíme na půl a poloviny nakrájíme na tenké plátky
  • dáme do mísy a promícháme se solí a 3 lžícemi olivového oleje
  • dáme na pečící papír na plech a pečeme
  • v průběhu pečení promícháme
  • do mísy, kde jsme předtím měli brambory (ať si neumažeme další), rozklepneme vajíčka a rozšleháme
  • přidáme trochu soli a pepře
  • brambory a cibuli z plechu vysypeme do mísy k vajíčkům a promícháme
  • na malé pánvi rozehřejeme olej a nalijeme směs
  • chvíli smažíme a vařečkou trochu odděláváme od krajů pánve
  • s pomocí talíře otočíme - doporučuji mrknout na video
  • a pečeme z druhé strany
  • můžeme ještě jednou otočit (teď už to půjde lépe) a dopéci
  • vyklopíme na talíř a krájíme na měsíčky jako pizzu

Poznámky

  • v původním receptu pepř nedávali, ale pak to nemá moc výraznou chuť, příště zkusím přidat i nějaké další koření
  • pokud se v první fázi pečení přiklopí pokličkou, tak by se měla ze shora zatáhnout a jít lépe otočit (zatím jsem nezkoušel)
  • originální španělská varianta je místo pečení brambory a cibuli smažit v 3 cm oleje, já mám raději tuhle light verzi

Pečeme v malé pánvi

Pečeme v malé pánvi

Pečeme v malé pánvi