Martinovy Recepty

Tiramisu

Suroviny

  • 150 ml silné espresso
  • cca 25 ks cukrářské piškoty
  • 50 g cukru
  • 500 g mascarpone (případně stačí polovina množství)
  • 500 ml šlehačky (35%+) (případně stačí polovina množství)
  • kakao

Postup

  • uvařte 3-4 malá espressa a nechte vychladnout
  • vyšlehejte šlehačku s cukrem a smíchejte s mascarpone
  • připravte si mísu (používám zapékací mísu)
  • piškot namočte do kávy z obou stran a položte do mísy (nenechte moc nasáknout, musí pak pohltit nějakou vlhkost ze šlehačky)
  • pokračujte s dalšími piškoty a rovnejte je vedle sebe
  • až budete mít pokryté jednou vrstvou, tak přikryjte polovinou krému a vyhlaďte
  • udělejte další vrstvu piškotů namáčených do kávy
  • a udělejte další vrstvu ze zbytku krému, opět uhlaďte
  • nechte proležet přes noc
  • před servírováním posypte kakaem (jde dobře pomocí sítka)

Tiramisu - detail

Tiramisu - více porcí