Suroviny
- 150 ml silné espresso
- cca 25 ks cukrářské piškoty
- 50 g cukru
- 250 g mascarpone
- 500 ml šlehačky (33%+)
- kakao
Postup
- uvařte 4 malá espressa a nechte vychladnout
- vyšlehejte šlehačku s cukrem a smíchejte s mascarpone
- připravte si mísu (používám zapékací mísu)
- piškot namočte do kávy z obou stran a položte do mísy (nenechte moc nasáknout, musí pak pohltit nějakou vlhkost ze šlehačky)
- pokračujte s dalšími piškoty a rovnejte je vedle sebe
- až budete mít pokryté jednou vrstvou, tak přikryjte polovinou krému a vyhlaďte
- udělejte další vrstvu piškotů namáčených do kávy
- a udělejte další vrstvu ze zbytku krému, opět uhlaďte
- nechte proležet přes noc
- naservírujte na talíř a posypte kakaem - jde dobře pomocí sítka (neposypávejte dopředu, jinak kakao navlhne)