Martinovy Recepty

Štrúdl

Suroviny

  • pomazánkové máslo (200 g)
  • polohrubá mouka
  • jablka
  • rozinky
  • skořice
  • cukr
  • vajíčko

Postup

  • oloupeme a nastrouháme jablka (na okurkovém struhadle)
  • do jablek přidáme rozinky, skořici a trochu cukru
  • smícháme pomazánkové máslo a stejné množství polohrubé mouky
  • vypracujeme těsto
  • těsto rozdělíme na polovinu (budeme dělat dva záviny)
  • vyválíme placku tlustou cca 3 mm obdélníkového tvaru (podsypáváme moukou, aby se nelepilo)
  • na placku narovnáme nastrouhaná jablka
  • po delší hraně zabalíme
  • opakujeme pro druhou šišku
  • rozšleháme vajíčko a štrúdly s ním potřeme
  • upečeme

Před pečením