Martinovy Recepty

Špenátový quiche

Suroviny

  • 375 g listového těsta
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 200 g Lučiny
  • 3 vejce
  • 1 cibule (klidně i 2)
  • 1 čajová lžička másla
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 lžíce mléka

Postup

  • dortovou formu vyložte pečícím papírem (finta je si spodek obkreslit a pak vystřihnout)
  • pak ji vyložte listovým těstem (nezapomeňte na okraje)
  • dno těsta propíchejte vidličkou
  • vložte do trouby předehřáté na 200°C a pečte asi 10 minut
  • na pánvi rozpalte máslo a opečte na něm cibuli
  • přidejte špenát a krátce provařte
  • odstavte z ohně a přidejte koření a většinu Lučiny (kousek si nechte stranou)
  • nechejte vychladnout
  • v míse smíchejte vejce, mléko a vychladlou špenátovou směs
  • nalijte do formy navrch na těsto
  • posypte nadrobenou Lučinou
  • pečte asi 35 minut

Propíchané těsto

Hotovo