Martinovy Recepty

Špenátový krém

Suroviny

  • 1 nebo 2 dvě balení listového špenátu (ideálně čerstvý, ale mražený je taky dobrý)
  • smetana na vaření (ne kysaná)
  • polévková zelenina / zeleninový bujón
  • cibule, česnek
  • sůl, pepř

Postup

  • orestujeme cibuli a česnek
  • přidáme špenát a vodu (čím méně vody, tím víc krémové)
  • přidáme polévkovou zeleninu
    • máme v mrazáku předpřipravenou, ale jde ji nahradit zeleninovým bujónem
  • vaříme asi 10 minut
  • rozmixujeme tyčovým mixérem
  • zase začneme vařit
  • přidáme sůl a pepř
  • přilijeme smetanu
  • necháme ještě chvíli povařit
  • podáváme s opečenou bagetou (nebo jen tak)

V hrnci