Martinovy Recepty

Šneci

Fajn slané zobání třeba pro návštěvu.

Suroviny

  • pomazánkové máslo
  • polohrubá mouka
  • špetka soli
  • kečup
  • česnek
  • plátkový sýr
  • šunka
  • provensálské koření
  • kmín celý
  • vajíčko

Postup

  • z pomazánkového másla, stejného množství polohrubé mouky (odměřit kelímkem od másla) a špetky soli vypracovat těsto
  • rozdělit na polovinu (a zbytek postupu pak zopakovat)
  • vyválet obdélníkovou placku
  • potřít kečupem a prolisovaným česnekem
  • posypat provensálským kořením
  • poklást plátky šunky a navrch sýr
  • zarolovat (pořádně utahovat, pomůže si při rolování rolku trochu nadzvedávat, aby se těsto vytáhlo a na konci nevylezla náplň)
  • ostrým nožem nakrájet na 1 cm plátky a dát na pečící papír na plech
  • potřít rozšlehaným vejcem
  • posypat kmínem

Šneci před pečením

Šneci před pečením - detail

Upečení šneci