Martinovy Recepty

Smažák s domácí tatarkou

Suroviny - smažák

  • 200 g eidamu 30% = 2 osoby
  • strouhanka
  • hladká mouka
  • 1-2 vejce

Suroviny - tatarka

  • bílý jogurt
  • menší kyselá okurka
  • kousek cibule
  • plnotučná hořčice
  • sůl, pepř

Postup - smažák

  • eidam nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky
  • do tří hlubokých talířů si připravíme hladkou mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku
  • plátek eidamu obalíme v mouce, pak dáme do vajíčka, vyndáme, chvíli držíme a necháme trochu okapat
  • obalíme ve strouhance
  • vajíčko a strouhanku pak zopakujeme ještě jednou, aby byl obal pevnější a sýr nevytekl
  • takto obalíme všechny kousky (rovnáme na talíř)
  • v pánvi rozpálíme olej a opečeme z obou stran

Postup - tatarka

  • do misky vyklopit bílý jogurt
  • okurku nastrouhat najemno
  • cibuli nakrájet najemno
  • přidat do misky
  • přidat lžičku plnotučné hořčice
  • přidat sůl, pepř
  • promíchat

Smažák - smažíme

Smažák - smažíme

Smažák - servírujeme