Suroviny - smažák
- 200 g eidamu 30% = 2 osoby
- strouhanka
- hladká mouka
- 1-2 vejce
Suroviny - tatarka
- bílý jogurt
- menší kyselá okurka
- kousek cibule
- plnotučná hořčice
- sůl, pepř
Postup - smažák
- eidam nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky
- do tří hlubokých talířů si připravíme hladkou mouku, rozšlehané vajíčko a strouhanku
- plátek eidamu obalíme v mouce, pak dáme do vajíčka, vyndáme, chvíli držíme a necháme trochu okapat
- obalíme ve strouhance
- vajíčko a strouhanku pak zopakujeme ještě jednou, aby byl obal pevnější a sýr nevytekl
- takto obalíme všechny kousky (rovnáme na talíř)
- v pánvi rozpálíme olej a opečeme z obou stran
Postup - tatarka
- do misky vyklopit bílý jogurt
- okurku nastrouhat najemno
- cibuli nakrájet najemno
- přidat do misky
- přidat lžičku plnotučné hořčice
- přidat sůl, pepř
- promíchat