Martinovy Recepty

Ptáčková omáčka

Suroviny

  • cibule
  • vepřové maso (~100 g na porci)
  • česnek
  • sladká paprika, pálivá paprika
  • kmín drcený
  • česnek
  • majoránka
  • sůl
  • hladká mouka
  • mléko
  • plnotučnou hořčici
  • vajíčka (půl na porci)
  • uzenky
  • kyselé okurky

Postup

  • v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme cibulku
  • vložíme na kostky nakrájené vepřové
  • přidáme sůl, česnek, sladkou a pálivou papriku, kmín a majoránku
  • přidáme na kostičky nakrájenou uzenku
  • orestujeme
  • zalijeme vodou (tip: uvařte si ji dopředu v rychlovarce)
  • vaříme do měkka (v papiňáku 20 min)
  • pokud se vám zdá, že je omáčky moc, tak z ní můžete chvíli nechat vyvařovat vodu
  • v hrnku rozkvrdláme hladkou mouku s mlékem a pár lžičkami hořčice
  • postupně lijeme do hrnce a kvrdláme
  • přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a vajíčka
  • chvíli povaříme (~ 10 min)
  • podáváme s rýží