Suroviny
- cibule
- vepřové maso (~100 g na porci)
- česnek
- sladká paprika, pálivá paprika
- kmín drcený
- česnek
- majoránka
- sůl
- hladká mouka
- mléko
- plnotučnou hořčici
- vajíčka (půl na porci)
- uzenky
- kyselé okurky
Postup
- v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme cibulku
- vložíme na kostky nakrájené vepřové
- přidáme sůl, česnek, sladkou a pálivou papriku, kmín a majoránku
- přidáme na kostičky nakrájenou uzenku
- orestujeme
- zalijeme vodou (tip: uvařte si ji dopředu v rychlovarce)
- vaříme do měkka (v papiňáku 20 min)
- pokud se vám zdá, že je omáčky moc, tak z ní můžete chvíli nechat vyvařovat vodu
- v hrnku rozkvrdláme hladkou mouku s mlékem a pár lžičkami hořčice
- postupně lijeme do hrnce a kvrdláme
- přidáme na kostičky nakrájené kyselé okurky a vajíčka
- chvíli povaříme (~ 10 min)
- podáváme s rýží