Pohankové rizoto
Říkám tomu rizoto, i když to s rizotem nemá nic společného ;-)
Suroviny
- 400 g loupané pohanka
- 250 g žampionů
- 2 červené papriky
- 1 cibule
- česnek
- olivy
- eidam
- sůl, pepř
- saturejka
Postup
- pohanku propláchneme a dáme vařit v hrnci
- osolíme, opepříme, přidáme saturejku
- po 10 minutách odstavíme a necháme v hrnci dojít (ideálně by měla vsáknout všechnu vodu)
- na pánvi mezitím orestujeme cibulku
- přidáme prolisovaný česnek
- přidáme na plátky nakrájené žampiony, chvíli orestujeme, pak podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou
- přidáme nakrájené papriky (případně můžete použít na kousky nakrájenou mrkev a třeba hrášek)
- nakonec přidáme nakrájené olivy a prohřejeme
- smícháme s uvařenou pohankou
- podáme posypané nastrouhaným sýrem