Martinovy Recepty

Pohankové rizoto

Říkám tomu rizoto, i když to s rizotem nemá nic společného ;-)

Suroviny

  • 400 g loupané pohanka
  • 250 g žampionů
  • 2 červené papriky
  • 1 cibule
  • česnek
  • olivy
  • eidam
  • sůl, pepř
  • saturejka

Postup

  • pohanku propláchneme a dáme vařit v hrnci
  • osolíme, opepříme, přidáme saturejku
  • po 10 minutách odstavíme a necháme v hrnci dojít (ideálně by měla vsáknout všechnu vodu)

  • na pánvi mezitím orestujeme cibulku
  • přidáme prolisovaný česnek
  • přidáme na plátky nakrájené žampiony, chvíli orestujeme, pak podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou
  • přidáme nakrájené papriky (případně můžete použít na kousky nakrájenou mrkev a třeba hrášek)
  • nakonec přidáme nakrájené olivy a prohřejeme
  • smícháme s uvařenou pohankou
  • podáme posypané nastrouhaným sýrem

Pohankové rizoto