Martinovy Recepty

Palačinky

Suroviny

  • 125 g hladké mouky
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • máslo na vymazání

Postup

  • na přípravu těsta používám takovou vyšší nádobu, ne mísu
  • místo řešení, co do čeho vsypat, do ní nasypu všechny suroviny (mouku, sůl, vajíčka, mléko) a promíchám ponorným mixérem
  • necháme odležet v lednici (30 min, nebo klidně přes noc)
  • teflonovou pánev vytřeme máslem (jen před první palačinkou) a necháme ohřát
  • papírovou utěrkou většinu másla otřeme
  • nalijeme sběračku těsta a zároveň pánev naklápíme tak, aby se těsto rovnoměrně rozlilo
  • pečeme
  • dřevěnou špachtlí opatrně uvolníme kraje
  • otočíme (nadhození a otočení je překvapivě snadné, chycení na pánev jen o něco těžší)
  • opečeme z druhé strany
  • shromažďujeme na talíři, na přikrytí používám pokličku od pánve
  • před další palačinkou vyčistím zbytky z pánve tou utěrkou, co jsem s ní na začátku vytřel přebytečné máslo (takže se ho malinko dostane na pánev, ale není potřeba ho přidávat)
  • podáváme buď natřené džemem a přeložené nebo třeba s plátkem šunky vevnitř a srolované

Tip: připravte těsto z dvojité dávky a z toho co zbyde od večeře, můžete udělat palačinky k snídani.

Palačinka na pánvi

Shromažďujeme

Servírujeme

(Inspirace)