Martinovy Recepty

Langoše z brambor

Suroviny - těsto (dvě až tři porce, 8 ks)

  • 200 g vařených brambor
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 kostky droždí (20 g)
  • 150 ml mléka (přidat dle potřeby)
  • trochu cukru
  • sůl

Suroviny - ochucení

  • 300 g eidamu
  • 6 stroužků česneku
  • olivový olej
  • voda, sůl, mašlovačku
  • kečup

Postup

  • ve vlažném mléce rozmícháme droždí a trochu cukru (pozor, bez něj to nebude fungovat!) a necháme vyjít kvásek
  • uvařené a vychladlé brambory nastrouháme najemno
  • přidáme vejce, mouku, kvásek a osolíme
  • zpracujeme těsto (mělo by být o něco řidší než klasické kynuté těsto)
  • necháme v teple kynout alespoň 45 minut
  • vyklopíme na pomoučenou plochu
  • rozdělíme na 8 částí
  • prsty tvarujeme do tvaru langoše (pozor, těsto se trhá, není to jako byste nadhazovali těsto na pizzu, je lepší dělat na ploše)
  • dva plechy vyložíme pečícím papírem a lehce potřeme olejem
  • langoše přemístíme na plechy
  • pečeme asi 15 minut na 220 °C

Postup - ochucení

  • česnek oloupeme a prolisujeme do hrnečku
  • přidáme dvě lžíce olivového oleje
  • osolíme a přidáme trochu vody
  • promícháme
  • na langoš před servírováním mašlovačkou naneseme česnekový dip
  • posypeme eidamem a ochutíme kečupem

Langoše z brambor

Langoše z brambor

Langoše z brambor

Langoše z brambor

Langoše z brambor

Langoše z brambor

Langoše z brambor