Martinovy Recepty

Kuřecí křídla v medové marinádě

Suroviny

  • 300 g kuřecích křídel na osobu (recept je na 800 g křídel)

Suroviny - marináda

  • chilli paprička
  • 6 stroužků česneku
  • pepř
  • sůl
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 6 cherry rajčat
  • 1 lžíce kečupu

Postup

  • křídla očistit, pozor na zbytky peří, je potřeba pořádně otrhat, aby se při pečení nepálily
  • ostrým nožem trochu naříznout kůži u posledního kloubu
  • připravit marinádu - vše rozsekat v mixéru
  • křídla narovnat do místy, zalít marinádou a nechat proležet (třeba přes noc)
  • na plech dát pečicí papír a narovnat křídla (nevyklápět!)
  • přikrýt alobalem a dát péct 40 min na 180 °C
  • pak ještě 10 min odkryté, možno zapnout gril v troubě
  • zbytek marinády v hrnci zahřát (nechat přejít varem)
  • křídla z plechu dát do hrnce a promíchat s marinádou
  • podávat s dipem ze zakysané smetany, chlebem a zeleninou

Kuřecí křídla v medové marinádě - na plechu

Kuřecí křídla v medové marinádě - marináda

Kuřecí křídla v medové marinádě - servírujeme