Kuřecí křídla v medové marinádě
Suroviny
- 300 g kuřecích křídel na osobu (recept je na 800 g křídel)
Suroviny - marináda
- chilli paprička
- 6 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 6 cherry rajčat
- 1 lžíce kečupu
Postup
- křídla očistit, pozor na zbytky peří, je potřeba pořádně otrhat, aby se při pečení nepálily
- ostrým nožem trochu naříznout kůži u posledního kloubu
- připravit marinádu - vše rozsekat v mixéru
- křídla narovnat do místy, zalít marinádou a nechat proležet (třeba přes noc)
- na plech dát pečicí papír a narovnat křídla (nevyklápět!)
- přikrýt alobalem a dát péct 40 min na 180 °C
- pak ještě 10 min odkryté, možno zapnout gril v troubě
- zbytek marinády v hrnci zahřát (nechat přejít varem)
- křídla z plechu dát do hrnce a promíchat s marinádou
- podávat s dipem ze zakysané smetany, chlebem a zeleninou