Martinovy Recepty

Kuře na paprice

Suroviny

  • kuřecí prsa (jedno na porci)
  • cibule
  • česnek
  • sladká paprika, pálivá paprika
  • kmín drcený
  • pepř
  • sójovka
  • hladká mouka
  • mléko
  • plnotučnou hořčici
  • smetana na vaření

Postup

  • v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme cibulku
  • vložíme kuřecí prsa
  • přidáme česnek, sladkou a pálivou papriku, kmín a pepř, sójovku
  • orestujeme
  • zalijeme vodou (tip: uvařte si ji dopředu v rychlovarce)
  • vaříme do měkka (v papiňáku tak 15 - 20 min)
  • kuře vylovíme a dáme vedle na talíř
  • zbytek rozmixujeme ponorným mixérem
  • pokud se vám zdá, že je omáčky moc, tak z ní můžete chvíli nechat vyvařovat vodu
  • v hrnku rozkvrdláme hladkou mouku s mlékem a pár lžičkami hořčice
  • postupně lijeme do hrnce a kvrdláme
  • chvíli povaříme (~ 10 min)
  • nalijeme smetanu na vaření
  • maso rozkrájíme na trochu menší kusy a vrátíme zpět
  • necháme prohřát
  • podáváme s rýží

Servírujeme