Suroviny
- kuřecí prsa (jedno na porci)
- cibule
- česnek
- sladká paprika, pálivá paprika
- kmín drcený
- pepř
- sójovka
- hladká mouka
- mléko
- plnotučnou hořčici
- smetana na vaření
Postup
- v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme cibulku
- vložíme kuřecí prsa
- přidáme česnek, sladkou a pálivou papriku, kmín a pepř, sójovku
- orestujeme
- zalijeme vodou (tip: uvařte si ji dopředu v rychlovarce)
- vaříme do měkka (v papiňáku tak 15 - 20 min)
- kuře vylovíme a dáme vedle na talíř
- zbytek rozmixujeme ponorným mixérem
- pokud se vám zdá, že je omáčky moc, tak z ní můžete chvíli nechat vyvařovat vodu
- v hrnku rozkvrdláme hladkou mouku s mlékem a pár lžičkami hořčice
- postupně lijeme do hrnce a kvrdláme
- chvíli povaříme (~ 10 min)
- nalijeme smetanu na vaření
- maso rozkrájíme na trochu menší kusy a vrátíme zpět
- necháme prohřát
- podáváme s rýží