Martinovy Recepty

Karbanátky

Inspirace odsud.

Suroviny

  • 500 g mletého hovězího
  • 500 g mletého vepřového
  • strouhanka
  • 1 vejce
  • 5 stroužků česneku
  • cibule
  • majoránka
  • pepř
  • sůl

Postup

  • do mísy dáme maso
  • přidáme rozemnutou majoránku
  • cibuli nakrájíme hodně najemno a přidáme k masu
  • prolisujeme česnek
  • přidáme sůl a pepř
  • a rozklepneme vejce
  • a přidáme trochu strouhanky
  • pořádně promícháme
  • rukama vytváříme karbanátky (doporučuji nabírat lžicí, ať je máte přibližně stejné)
  • obalíme ve strouhance
  • smažíme buď na pánvi
  • nebo na plechu v troubě - tam není potřeba tolik oleje, stačí třeba dvě lžíce a podlít vodou

Karbanátky - smažíme