Martinovy Recepty

Hubník

Suroviny

  • 5 rohlíků
  • 1,2 l mléka
  • 5 vajec
  • 2 cibule
  • 5 lžic krupičky
  • 3 stroužky česneku
  • hrst sušených / kelímek mražených a dušených hub
  • sůl, pepř, kmín drcený, majoránka
  • sádlo na vymazání pekáče

Postup

  • pokud máme šušené houby, tak je předem namočíme do vody (nebo do horké vody méně předem), mražené houby necháme rozmrznout
  • rohlíky nakrájíme na kostky
  • ve velké míse je namočíme do mléka (kdyžtak na začátku nalijeme méně a přidáme až po přidání všech surovin, záleží jak suché máme rohlíky), necháme nasáknout a rozmícháme
  • cibulku nakrájíme na jemno a lehce osmažíme
  • přidáme krupičku, vejce, cibulku, prolisovaný česnek, houby (vč. vody)
  • přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku
  • těsto by mělo být spíš řídké, kdyžtak ještě přilejeme mléko
  • pekáč vymažeme sádlem
  • těsto nalijeme do pekáče, urovnáme
  • pečeme cca hodinu (pekl jsem nejdříve na 150°C, aby se usušilo a pak dopekl ještě 10 min na 180°C, aby se opeklo)

Hubník - konzistence těsta

Hubník

Hubník