Martinovy Recepty

Guláš

Suroviny

  • vepřové plec (100 g na porci)
  • cibule (stejně jako masa)
  • česnek
  • sladká paprika, pálivá paprika
  • pepř, sůl, majoránka, mletý kmín
  • rajský protlak (volitelně)

Postup

  • v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme cibulku (tím, že ji je hodně, tak to bude trvat déle)
  • přidáme na kostky nakrájené maso a orestujeme
  • přidáme sladkou i pálivou papriku a česnek, a ještě chvilinku restujeme (paprika i česnek se může jen chvilku, aby to nezhořklo)
  • přidáme majoránku, sůl, pepř a kmín
  • zalijeme vodou
  • můžeme přidat rajský protlak pro barvu
  • vaříme 20 minut (v papiňáku, jinak déle)
  • zahustíme buď jíškou nebo najemno nadrobeným chlebem (jen vnitřkem)
  • chvíli povaříme
  • podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem
  • můžeme posypat čerstvou cibulí

Servírujeme