Guláš
Inspirace od Cuketky.
Ideální je dělat rovnou více porcí a dát si zamrazit, protože práce to je pořád stejně.
Suroviny
- sádlo
- hovězí kližka (150 g na porci)
- cibule (3 velké na 1kg masa)
- česnek
- sladká paprika, pálivá paprika
- drcený kmín
- bobkový list
- pepř, sůl, majoránka
- rajský protlak
Postup
- v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme na sádle cibulku (osolit) do hněda
- přidáme na kostky nakrájené a osolené maso a dlouho restujeme
- přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku, česnek, bobkový list, protlak, pepř, a ještě chvilinku restujeme (jen chvilku, aby to nezhořklo)
- zalijeme vodou
- vaříme do měkka (40 minut v papiňáku, jinak déle)
- přidáme majoránku
- podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem
- můžeme posypat čerstvou cibulí