Martinovy Recepty

Guláš

Inspirace od Cuketky.

Ideální je dělat rovnou více porcí a dát si zamrazit, protože práce to je pořád stejně.

Suroviny

  • sádlo
  • hovězí kližka (150 g na porci)
  • cibule (3 velké na 1kg masa)
  • česnek
  • sladká paprika, pálivá paprika
  • drcený kmín
  • bobkový list
  • pepř, sůl, majoránka
  • rajský protlak

Postup

  • v hrnci (ideálně papiňáku) osmažíme na sádle cibulku (osolit) do hněda
  • přidáme na kostky nakrájené a osolené maso a dlouho restujeme
  • přidáme kmín, sladkou i pálivou papriku, česnek, bobkový list, protlak, pepř, a ještě chvilinku restujeme (jen chvilku, aby to nezhořklo)
  • zalijeme vodou
  • vaříme do měkka (40 minut v papiňáku, jinak déle)
  • přidáme majoránku
  • podáváme s těstovinami nebo houskovým knedlíkem
  • můžeme posypat čerstvou cibulí

Servírujeme