Martinovy Recepty

Grilované maso a zelenina

Suroviny

  • vepřové / kuřecí
  • žampiony
  • papriky
  • česnek, sůl, pepř, sladká paprika, oregano, rozmarýn

Příloha

  • brambory
  • červená řepa
  • olivový olej, kmín, sůl

Postup

  • žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (5 mm)
  • z paprik vyndáme vnitřek a nakrájíme je na nudličky
  • připravíme marinádu - do oleje prolisujeme česnek a nasypeme koření a rozmícháme
  • do mísy nebo hrnce naskládáme žampiony a papriky a zalijeme marinádou a promícháme a necháme proležet
  • plátky masa potřeme olejem a posypeme kořením a necháme proležet
  • opečeme na kontaktním grilu

Příloha

  • brambory oškrábeme a nakrájíme na měsíčky
  • narovnáme na plech pokrytý pečícím papírem
  • přidáme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu
  • zalijeme olivovým olejem a okořením
  • pečeme v troubě a průběhu pečení alespoň jednou nebo dvakrát promícháme

Servírujeme