Grilované maso a zelenina
Suroviny
- vepřové / kuřecí
- žampiony
- papriky
- česnek, sůl, pepř, sladká paprika, oregano, rozmarýn
Příloha
- brambory
- červená řepa
- olivový olej, kmín, sůl
Postup
- žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (5 mm)
- z paprik vyndáme vnitřek a nakrájíme je na nudličky
- připravíme marinádu - do oleje prolisujeme česnek a nasypeme koření a rozmícháme
- do mísy nebo hrnce naskládáme žampiony a papriky a zalijeme marinádou a promícháme a necháme proležet
- plátky masa potřeme olejem a posypeme kořením a necháme proležet
- opečeme na kontaktním grilu
Příloha
- brambory oškrábeme a nakrájíme na měsíčky
- narovnáme na plech pokrytý pečícím papírem
- přidáme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu
- zalijeme olivovým olejem a okořením
- pečeme v troubě a průběhu pečení alespoň jednou nebo dvakrát promícháme