Martinovy Recepty

Čočka s párkem

Suroviny

  • 500 g čočky (=4-5 porcí)
  • 6 lžic octa
  • 2 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 4 hřebíčky
  • majoránka
  • saturejka
  • pepř mletý
  • stroužek česneku
  • malá cibule
  • párky
  • kyselé okurky

Postup

  • přebrat čočku - můžou tam být kamínky!
  • namočit v hrnci s hřebíčky (na oběd stačí namočit ráno)
  • pozor, nedejte moc vody, ať z toho nemáte polévku
  • vařit s cibulí na kostičky, utřeným česnekem, majoránkou, saturejkou a pepřem
  • ochutit cukrem a octem (přidávat postupně, podle chuti)
  • po změknutí přidat sůl
  • rozkvrdlat nebo trošku projet tyčovým mixérem (aby nebylo potřeba zahušťovat jíškou)
  • ohřát párky
  • podávat s kyselými okurkami

Čočka s párkem