Suroviny
- 500 g čočky (=4-5 porcí)
- 6 lžic octa
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 4 hřebíčky
- majoránka
- saturejka
- pepř mletý
- stroužek česneku
- malá cibule
- párky
- kyselé okurky
Postup
- přebrat čočku - můžou tam být kamínky!
- namočit v hrnci s hřebíčky (na oběd stačí namočit ráno)
- pozor, nedejte moc vody, ať z toho nemáte polévku
- vařit s cibulí na kostičky, utřeným česnekem, majoránkou, saturejkou a pepřem
- ochutit cukrem a octem (přidávat postupně, podle chuti)
- po změknutí přidat sůl
- rozkvrdlat nebo trošku projet tyčovým mixérem (aby nebylo potřeba zahušťovat jíškou)
- ohřát párky
- podávat s kyselými okurkami