Martinovy Recepty

Cizrnový guláš

Suroviny

  • cizrna (balení, nevím, jestli bylo 500 g nebo 1 kg)
  • 2× krájená rajčata v konzervě
  • cibule
  • zelená a červená paprika
  • dvě mrkve
  • dvě brambory
  • česnek
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • saturejka, tymián, oregano

Postup

  • přes noc namočíme cizrnu (docela nabyde)
  • cizrnu vaříme v osolené vodě hodinu a půl
  • mezitím pokračujeme na velké pánvi
  • orestujeme cibulku
  • přidáme na kostičky nakrájené brambory a mrkev
  • přidáme nakrájenou červenou a zelenou papriku a nakrájený česnek
  • přidáme koření
  • chvíli restujeme
  • podlijeme vodou a chvíli dusíme pod pokličkou
  • ve velkém hrnci smícháme s uvařenou cizrnou
  • můžeme naředit vodou
  • a ještě chvíli vaříme

Cizrnový guláš