Martinovy Recepty

Francouzská cibulačka

Suroviny

  • několik cibulí (1 kg+)
  • máslo, olivový olej
  • trochu mouky
  • sůl, bobkový list, rozmarýn/tymián
  • hovězí/zeleninový vývar

Postup

  • cibule oloupeme a nakrájíme na půlkolečka
  • v hrnci rozehřejeme máslo a trochu olivového oleje
  • přidáme cibuli a sůl
  • cibuli restujeme než zkaramelizuje (45min+), můžeme tomu pomoci trochou cukru
  • přidáme 1 dl bílého vína a skoro vyvaříme
  • zasypeme lžící mouky
  • 1 min mícháme mícháme
  • přilijeme vývar
  • můžeme přidat trochu worchesteru
  • přidáme sůl, bobkový list a tymián
  • necháme provařit

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka