Martinovy Recepty

Chilli con carne

Inspirace Kuchařka pro dceru a Cuketka.

Suroviny

  • 300 g sušených fialových fazolí
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 velké mrkve (cca 400 g)
  • 2 konzerva krájených nebo pasírovaných rajčat (cca 800 g)
  • 1 protlak
  • oregano 2 lžičky
  • chilli / červená paprika 2 lžičky
  • římský kmín 1 lžička
  • sůl 2 lžičky
  • pepř
  • voda nebo vývar

Postup

  • fazole přebrat a přes noc namočit do vody, druhý den slít a vařit v čisté vodě (v tlakovém hrnci se uvaří výrazně rychleji)
  • v hrnci na olivovém oleji opékat mleté maso, osolit, a rozdělovat na menší kousky - pustí vodu, tu je potřeba vydusit, když se vydusí, tak přidat nakrájenou cibuli a pokračovat v opékání
  • až bude maso opečené, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte v opékání
  • až bude opečená i mrkev, přisypte prolisovaný česnek a koření a nechte zavonět v tuku
  • přidejte krájená rajčata a vodu nebo vývar
  • nechte provařit cca 30 min
  • fazole slijte a přidejte do hrnce
  • je možné nechat ještě další hodinu probublávat, aby se chutě více spojily
  • podávejte s rýží

Chill con carne