Chilli con carne
Inspirace Kuchařka pro dceru a Cuketka.
Suroviny
- 300 g sušených fialových fazolí
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 velké mrkve (cca 400 g)
- 2 konzerva krájených nebo pasírovaných rajčat (cca 800 g)
- 1 protlak
- oregano 2 lžičky
- chilli / červená paprika 2 lžičky
- římský kmín 1 lžička
- sůl 2 lžičky
- pepř
- voda nebo vývar
Postup
- fazole přebrat a přes noc namočit do vody, druhý den slít a vařit v čisté vodě (v tlakovém hrnci se uvaří výrazně rychleji)
- v hrnci na olivovém oleji opékat mleté maso, osolit, a rozdělovat na menší kousky - pustí vodu, tu je potřeba vydusit, když se vydusí, tak přidat nakrájenou cibuli a pokračovat v opékání
- až bude maso opečené, přidejte nahrubo nastrouhanou mrkev a pokračujte v opékání
- až bude opečená i mrkev, přisypte prolisovaný česnek a koření a nechte zavonět v tuku
- přidejte krájená rajčata a vodu nebo vývar
- nechte provařit cca 30 min
- fazole slijte a přidejte do hrnce
- je možné nechat ještě další hodinu probublávat, aby se chutě více spojily
- podávejte s rýží