Červené kari s kuřecím masem
Suroviny
- kari pasta červená 50 g
- 1 lžíce sójové omáčky
- 3 lžíce třtinového cukru
- kokosové mléko (1 konzerva)
- 5 stroužků česneku
- 3 lžíce citronové šťávy
- jasmínová rýže (nebo basmati)
- brokolice
- kuřecí prsa (400 g)
Postup
- do hrnce vyklopte konzervu kokosového mléka a pomalu přiveďte k varu (míchat!)
- mezitím si do misky prolisujte česnek, přidejte cukr, sójovku a citronovou šťávu
- až se mléko bude lehce vařit, tak přidejte červenou kari pastu a směs z misky a dobře promíchejte
- přidejte trochu vody a nechte lehce bublat, ono to bude trochu houstnout, takže podle potřeby přidejte další vodu, abyste dostali žádanou hustotu
- mezitím dejte vařit rýži
- a na pánvi na cibulce opečte kuře na nudličky
- a dále na páře připravte brokolici
- pokud to všechno trefíte, tak vám to hezky vyjde a můžete najednou servírovat