Martinovy Recepty

Špagety Carbonara

Suroviny (4 porce)

  • balení špaget
  • 5 vajec
  • 200 g strouhaného parmezánu (nebo grana padano)
  • 5 stroužků česneku
  • 100 g panchetta (mívají v Lidlu)
  • máslo
  • pepř
  • sůl

Postup

  • ve velkém hrnci dáme do vroucí osolené vody vařit špagety
  • panchettu nakrájíme
  • v pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájenou panchettu
  • přidáme několik stroužků česneku - v kuse, jen je trochu rozdrtit, aby se z nich uvolnila chuť
  • mezitím do mísy rozklepneme vajíčka a promícháme s většinou sýra (část nechte na posypání)
  • z pánve vyndáme česnek a vyhodíme ho (chuť už se uvolnila do panchetty)
  • z hrnce s těstovinami přendáme cca 10 lžic horké vody do mísy s vajíčky a sýrem
  • těstoviny slijeme a vrátíme zpět do hrnce
  • přidáme k nim panchettu i vajíčka se sýrem
  • pořádně promícháme
  • můžeme ještě na okamžik zapnout, aby se vajíčka opravdu "uvařila"
  • servírujeme posypané zbytkem sýra