Suroviny (4 porce)
- balení špaget
- 5 vajec
- 200 g strouhaného parmezánu (nebo grana padano)
- 5 stroužků česneku
- 100 g panchetta (mívají v Lidlu)
- máslo
- pepř
- sůl
Postup
- ve velkém hrnci dáme do vroucí osolené vody vařit špagety
- panchettu nakrájíme
- v pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme nakrájenou panchettu
- přidáme několik stroužků česneku - v kuse, jen je trochu rozdrtit, aby se z nich uvolnila chuť
- mezitím do mísy rozklepneme vajíčka a promícháme s většinou sýra (část nechte na posypání)
- z pánve vyndáme česnek a vyhodíme ho (chuť už se uvolnila do panchetty)
- z hrnce s těstovinami přendáme cca 10 lžic horké vody do mísy s vajíčky a sýrem
- těstoviny slijeme a vrátíme zpět do hrnce
- přidáme k nim panchettu i vajíčka se sýrem
- pořádně promícháme
- můžeme ještě na okamžik zapnout, aby se vajíčka opravdu "uvařila"
- servírujeme posypané zbytkem sýra