Martinovy Recepty

Bulgur s červenou řepou a kozím sýrem

Suroviny (3-4 porce)

  • hrníček bulguru
  • 2 červené řepy
  • kelímek kozího sýru 150 g (z Lidlu třeba)
  • cibule
  • sůl, pepř, libeček

Postup

  • bulgur chvíli povaříme s kořením (libeček, sůl)
  • necháme dojít pod utěrkou
  • červené řepy oloupeme a nastrouháme nahrubo (okurkové struhadlo)
  • na pánvi osmažíme cibulku a přidáme nastrouhanou řepu, sůl, pepř
  • chvíli restujeme, aby změkla, můžeme i podlít vodou
  • z bulguru slijeme případnou přebytečnou vodu a smícháme s řepou
  • na konec vmícháme kozí sýr (pokud si chcete nějakou porci nechat na další den, tak doporučuji sýr vmíchat až pak, protože je to lepší ohřívat bez něj)