Martinovy Recepty

Brynzové halušky se slaninou

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 200 g hladká (nebo špaldová) mouka
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • 200 g brynza (v Albertu nebo v Bille mají 100 g kelímky)
  • 150 g slanina vcelku

Postup

  • dáme vařit velký hrnec osolené vody
  • slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi
  • syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno (vodu nesléváme)
  • přidáme dvě vajíčka
  • přidáme sůl
  • přidáme mouku
  • promícháme a případně ještě přidáme mouku, dokud těsto není takové tahavé
  • trochu těsta dáme na prkénko a do hrnce s vařící se vodou nožem odkrajujeme kousky těsta (nebo pokud máme haluškové síto, tak protlačíme skrz něj)
  • vaříme, dokud halušky nevyplavou (a možná ještě o chvíli déle)
  • scedíme
  • ještě horké halušky promícháme s brynzou (rozpustí se)
  • na talíři posypeme opečenou slaninou

Servírujeme