Brynzové halušky se slaninou
Suroviny
- 500 g brambor
- 200 g hladká (nebo špaldová) mouka
- 2 vajíčka
- sůl
- 200 g brynza (v Albertu nebo v Bille mají 100 g kelímky)
- 150 g slanina vcelku
Postup
- dáme vařit velký hrnec osolené vody
- slaninu nakrájíme na malé kostičky a opečeme na pánvi
- syrové brambory oloupeme a nastrouháme najemno (vodu nesléváme)
- přidáme dvě vajíčka
- přidáme sůl
- přidáme mouku
- promícháme a případně ještě přidáme mouku, dokud těsto není takové tahavé
- trochu těsta dáme na prkénko a do hrnce s vařící se vodou nožem odkrajujeme kousky těsta (nebo pokud máme haluškové síto, tak protlačíme skrz něj)
- vaříme, dokud halušky nevyplavou (a možná ještě o chvíli déle)
- scedíme
- ještě horké halušky promícháme s brynzou (rozpustí se)
- na talíři posypeme opečenou slaninou