Martinovy Recepty

Brokolicový krém

Suroviny

  • 1 nebo 2 brokolice
  • smetana na vaření (ne kysaná)
  • polévková zelenina / zeleninový bujón
  • cibule, česnek
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  • brokolici rozebereme na malé růžičky
  • košťál nakrájíme na kousky, aby se rychleji uvařil
    • víte že vnitřek chutná jako kedlubna?
  • orestujeme cibulku a česnek
  • přidáme brokolici a vodu (čím méně vody, tím lépe - jen aby byla brokolice ponořená)
    • Tip: Pokud si vodu uvaříme v rychlovarce, tak se nám to začne vařit dříve
  • přidáme polévkovou zeleninu
    • my máme v mrazáku předpřipravenou zeleninu do polévky, jde nahradit zeleninovým bujónem po dovaření brokolice
  • Varianta: Můžete přidat i jednu nebo dvě papriky, zvýrazní to chuť
  • vaříme 15 - 20 minut
  • rozmixujeme tyčovým mixérem
  • zase začneme vařit
  • přidáme sůl a pepř a nastrouháme trochu muškátového oříšku
  • přilijeme smetanu
  • necháme ještě chvíli povařit
  • podáváme s opečenou bagetou (nebo jen tak)

Pozn.: květákový krém jde udělat úplně stejně, jen se tam navíc dá pár brambor, kmín a třeba bazalka.

Rozpracovaná brokolice

V hrnci

Hotovo