Martinovy Recepty

Bramboráky

Suroviny

  • 3-4 brambory
  • lžíci hladké mouky
  • vajíčko
  • cibule
  • česnek
  • drcený kmín
  • sůl
  • majoránka

Postup

  • do mísy na jemném struhadle nastrouhat brambory
  • přidat najemno nakrájenou cibuli (jinak se to špatně smaží), prolisovaný česnek, kmín, sůl, majoránku, vajíčko a lžíci hladké mouky
  • promíchat
  • rozpálit olej v pánvi
  • lžící nandat těsto a rozplacatit tak na půl centrimetru
  • je lepší píct více menších bramboráků - snadněji se otáčejí
  • opéct do zlatova
  • při vyndavání z pánve nechat okapat olej
  • rovnat na talíř a prokládat ubrousky, aby nebyly tak mastné
  • po dopečení přerovnat na suché ubrousky, jinak se mohou přilepit

Smažíme

Hotovo