Martinovy Recepty

Bramboračka

Suroviny

  • brambory
  • kroupy
  • sušené houby
  • kořenová petržel, celer, mrkev
  • cibule
  • česnek
  • sůl, pepř, drcený kmín, majoránka, libeček

Postup

  • hodinu předem namočíme sušené houby (v případě nedostatku času si můžeme pomoct horkou vodou)
  • rovnou v hrnci, kde máme namočené houby začneme vařit, jako první přidáme kroupy (případně to jde i bez nich)
  • potom kořenovou zeleninu, cibuli, prolisovaný česnek
  • přidáme sůl, pepř, drcený kmín, majoránku, libeček
  • po nějaké době na kostky nakrájené brambory (pozor 1-2 nechat na další krok)
  • 1-2 brambory nastrouháme najemno - zahustí polévku a nemusí se dávat jíška

Bramboračka v hrnci