Martinovy Recepty

Boloňské špagety

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (mletého)
  • 1 velká mrkev
  • 2 konzervy krájených rajčat
  • cibule
  • česnek
  • oregano, tymián
  • sůl, pepř
  • (volitelně) červené víno
  • špagety
  • parmezán

Postup

  • na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku
  • přidáme na jemno nakrájenou mrkev, a ještě chvíli pomalu opékáme
  • umeleme maso (nebo koupíme umleté)
  • maso v míse osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme
  • maso dáme na pánev a zprudka opečeme
  • (volitelně přidáme červené víno)
  • přidáme dvě konzervy krájených rajčat
  • ochutíme tymiánem a oreganem
  • na malém plameni necháme pod pokličkou vařit klidně hodinu, občas promícháme
  • těsně před koncem vaření uvaříme těstoviny
  • na talíř dáme těstoviny a přelijeme směsí
  • posypeme parmezánem