Suroviny
- 500 g hovězího masa (mletého)
- 1 velká mrkev
- 2 konzervy krájených rajčat
- cibule
- česnek
- oregano, tymián
- sůl, pepř
- (volitelně) červené víno
- špagety
- parmezán
Postup
- na oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku
- přidáme na jemno nakrájenou mrkev, a ještě chvíli pomalu opékáme
- umeleme maso (nebo koupíme umleté)
- maso v míse osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a promícháme
- maso dáme na pánev a zprudka opečeme
- (volitelně přidáme červené víno)
- přidáme dvě konzervy krájených rajčat
- ochutíme tymiánem a oreganem
- na malém plameni necháme pod pokličkou vařit klidně hodinu, občas promícháme
- těsně před koncem vaření uvaříme těstoviny
- na talíř dáme těstoviny a přelijeme směsí
- posypeme parmezánem